Klubben

…sedan 1930

 Ljungby motorklubb bildades 1930 och har idag 200 medlemmar. Genom tiderna har rally, rallycross, folkrace och bilorientering varit de motorsportsgrenar som klubben varit mest aktiv inom.

Idag är det rally, folkrace och bilorientering som ungefär 20 ekipage är aktivt tävlande inom. Klubblokalen finns belägen på Kånnavägen 1 i Ljungby

Klubbaktiviteter

 Varje år koras klubbens mästare i respektive gren.

Vi har interna funktionärskurser.

Årsfest med en eller flera pubaftnar där en klubbmästare koras i dart!

Rally
Klubben var under ett antal år medarrangör i South Swedish Rally (SSR) som är Sveriges största grusrally och ingår i SM.

Ljungby MKs egen rallytävling Midsommardansen är en klassiker som körs årligen. Midsommardansen ingår nästan varje år som deltävling i DM, Mekonomen Volvocupen samt SSRC.

Historiskt sett är Lars Krall den största rallyprofilen för Ljungby MK. Andra namn som också bör nämnas är Bengt Nyberg och Benno Karlsson. Alla dessa var aktiva under 60-talet som också var en period med många aktiva rallyförare i klubben. Benno Karlsson totalvann för övrigt Silverratten 1963 med Bengt Nyberg som kartläsare.

Under samma tid var också klubben arrangör för Sydrallyt som var en stortävling, vilken samlade hela den svenska eliten.

Folkrace

Denna gren har funnits i klubben sedan 1981 då sporten startade i Sverige. Klubben har haft många framgångar genom åren. Det har blivit totalsegrar i många tävlingar runtom i södra Sverige, främst genom Ulf Johansson, Björn Wilén, Kent, Conny och Hans Karlsson. För tillfället är det främst Simon Andersson duktig junior som försvarar färgerna, blev Klubbmästare 2021 och 2022.

Bilorientering
Inom bil-o har Hans-Eric Haraldsson blivit svensk mästare två gånger, varav en gång tillsammans med kartläsaren Mikael Andersson.

År 2000 arrangerades Nordiska Mästerskapen av Ljungby MK. Ljungbysnurren, som tävlingen heter, blev mycket lyckad ur arrangörssynpunkt, dock med dansk totalsegrare.

År 2010 arrangerades SM deltävling i Ljungby.

Leo och Björn Wilén har etablerat sig som duktiga bilorienterare.
Leo fick även stipendium för att köra SM med etanolbil.

Förutom Leo och Björn är också Conny och Daniel Johansson aktiva och deltagit i SM.

Rally Cross
Rally Cross
Folkrace
Folkrace
Bil Orientering
Bil Orientering
Rally
Rally

Login